10 dolog, amit tilos elvinni a síútra

Egy brit utazási magazin összegyűjtött néhány dolgot, amit TILOS elvinni a sívakációra. Félig vicces, félig komoly, érdemes végigolvasni.

Nemrég összeállítottunk egy viszonylag komoly listát arról, hogy mit érdemes elvinni a sívakációra. A síléctől a sízoknin át az útlevélig összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat.
Még jobb ötlete támadt egy brit utazási irodának, ők összeírták, hogy MIT TILOS elvinni a síútra.
Vannak kicsit erőltetett ötleteik, de vannak egészen vicces megjegyzéseik is. Íme a MIT NE VIGYÜNK toplista:
- síléc és snowboard – Minek cipelne bárki is sílécet vagy snowboardot a sívakációra, hiszen csak a gond van velük… Ráadásul a saját lécek elhasználódnak, elavulnak, míg a síterepek kölcsönzőiben megkaphatjuk a legmodernebb, jól ápolt felszerelést. (csak részben értünk egyet az angolokkal…)

- egyrészes síruha – Hagyd otthon a kezes-lábas űrruhádat! Nem sok cikibb dolog létezik annál manapság, mint egyrészes síruhában kimenni a pályára. Akinek még megvan, az rakja fel a padlásra és reménykedjen, hogy egyszer még visszajön a divatba (OK, egyetértünk)

- rengeteg ruha – nem érdemes sok cuccot vinni a sívakációra, úgysem veszi fel az ember az összeset. Ráadásul egy igazán megszállott, profi síelőnél alapfeltétel, hogy egy kicsit büdös legyen a sívakáció utolsó napjaiban, ez a bizonyíték, hogy ledolgozta a bérlet árát. (Pfúúúúj!!)

- hajszárító, hajsütővas – ne is fáradjon senki a haja rendezgetésével a síelés alatt! Inkább legyen több sapka, az úgyis eltakarja!

- crocs papucs – sokan egész éves viseletként tekintenek a crocs papucsokra, de a hóban nagyon nem praktikus. A lyukakon befolyik a víz, a rikító crocs színek úgysem mennének a síruhádhoz! (főleg Nyugat-Európában tombola z egész éves crocs láz…)

- egy jó könyv – Minek??? Ha lenne időd olvasni a sívakáció alatt, akkor valamit nagyon elrontottál. Talán nem síeltél eleget, azért nem alszol el azonnal az ágyban? (helyette inkább laptop, mobilnet, sítv.hu)

- wc papír – “Készülj fel mindenre!” – szól a rutinos utazók jó tanácsa. Nyugi, az Alpok – és szerencsére már a Kárpátok – szálláshelyein is mindenhol van wc papír! Hagyd otthon, majd elhasználod később, minek foglalna helyet a bőröndben! (valóban, kell a hely a hajsütővasnak…)

2011-02-15 12:52:44

Címkék: hasznos

Kapcsolódó oldalak

Kommentek

Hogy mik vannak? Szólj hozzá regisztráció vagy bejelentkezés után!

További hírek

Összes hír

SíTV a Facebookon!