Meleg waxolás otthon

Sokan kérdeztétek, csak szervizben érdemes-e „waxoltatni”, vagy otthon mi magunk is akcióba lendülhetünk? Érdemes-e próbálkozni, vagy csak kárt okozunk?

Néhány nem túl drága, speciális eszköz megvásárlásával sportolás előtt mi is rásegíthetünk léceink, boardjaink „gyorsítására”. A szakboltokban kapható hidegwax felvitele egyszerű, de csak pár órára, legfeljebb egy napra oldja meg problémánkat. Ebből tudtok vásárolni rudat, stiftet, sprayt, krémet, stb., most már óriási a választék. Hosszabb távra, több napra a meleg, olvasztott wax használata ajánlatos, hatása jóval tartósabb, mint a hidegé. Felvitele természetesen macerásabb, ezért nagyobb odafigyelést és némi befektetést igényel. Ha nem akarjátok vagy nincs már időtök a szervizápolásra, akkor pár eszköz beszerzésével, kellő precizitással, türelemmel házilag is kivitelezhető a meleg waxolás. Természetesen van némi kockázata, így mindenki a saját felelősségére végezze a munkát.
Számos meleg wax létezik, az, hogy alkalom adtán melyik a jó választás többek közt függ a sportolás idejére várható időjárástól, hóminőségtől, a hőmérséklettől, a használat intenzitásától, stb. Középmegoldás olyan waxot választani, ami mindenféle hótípusra megfelelő.
A waxokból már biológiailag lebomló is létezik, ennek választásával a környezetet is kímélhetjük.
A waxos dobozokon feltüntetik a vasalási hőmérsékletet, ezt az utasítást feltétlenül tartsuk be! A talpanyag is lágyul a hőre, a túl magas hőmérséklettől nem csak a wax kezdhet olvadni. A családi ruhavasaló waxolásra nem ajánlott, emiatt a hölgyek már több sízőt eltettek láb alól.
Az otthoni meleg waxolás folyamatát és kellékeit megnézhetitek újabb videónkban itt!
 

2011-11-06 23:30:45

Címkék:

Kapcsolódó oldalak

Kommentek

Hogy mik vannak? Szólj hozzá regisztráció vagy bejelentkezés után!

További hírek

Összes hír

SíTV a Facebookon!