Végre itt a tél, sípálya-kitekintő

Végre megérkezett a tél, igaz természetes hó csak az ország nyugati és déli területein esik, azonban a mínuszok lehetővé teszik, hogy több sípályán is beindították a hóágyúkat.

Eplényben szombaton már síelhető lesz az 1-es pálya alsó szakasza, az 1/b pálya és a tanulópálya, üzemelni fog az 1-es csákányos és a tanulólift. Vasárnap megnyitják az 1-es pálya felső szakaszát és elindítják a négyüléses OMV MaxxMotion Felvonót. Egész hétvégén nyitva lesz a síiskola, a Kemencés Büfé, a kölcsönző és Holle Anyó Étterme. Akinek hiányzott a tél az most bepótolhatja a lemaradást, mert vasárnaptól már több mint 1,3 km pályán lehet síelni, emellett folyamatosan ágyúzzák majd a többi pályát is.

Kékestetőn napközben is keményen fagy, beindították a hóágyúkat, már nem kell sokáig várni a nyitásra. A Zemplén Kalandparkban is nagy erőkkel gyártják a havat, bár itt még természetes hó nem esett, az időjárás azért hozzájuk is kegyes. A visegrádi Nagyvillámon beindították a hógyártó készülékeket, azonban ők is várják a természetes havat. Az időjárástól (hó- és szélviszonyok)nagyban függ, bíznak azonban, hogy várhatóan már vasárnap kinyithatnak.

Már lassan több mint 24 órája hóágyúzzák a mátraszentistváni Sípark pályáit. A táj és a hőmérséklet a téli arcát mutatja, -4/-5 fok van napközben is, tegnap pedig 5 cm természetes hó hullott, ráadásul szombat estig további havazás várható. A pályákat előreláthatólag vasárnap kezdik megnyitni: először a felső részt közel 4 hektár síelhető felülettel és a felső síliftekkel. Ezt követően, (a hóágyúzás függvényében) a jövő hét folyamán megnyitják a 4-es pályát (1 km) is, így várhatóan a Hófesztiválon már a leghosszabb sípálya és a két nagy lift is üzemelni fog!
 

2014-01-24 11:47:20

Kommentek

Hogy mik vannak? Szólj hozzá regisztráció vagy bejelentkezés után!

További hírek

Összes hír

SíTV a Facebookon!